Penne Puttenesca

Malzemeler

  • ½ Paket Yaşamsal Organik Penne Makarna
  • ½ Avuç Jalapeno Biberi
  • 3 Diş Sarımsak
  • ½ Adet Kabak
  • ½ Adet Patlıcan
  • ½ Avuç Çekirdeksiz Zeytin
  • ½ Avuç Kurutulmuş Domates
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Kapari
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Domates Sosu
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Salçayı Çözmek İçin Sıcak Su
  • ½ Limon Suyu
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Pul Biber (İsteğe Göre)

Tabak Süslemesi İçin

  • Fotoğraftaki gibi güzel bir sunum yakalamak için krema torbası kullanarak tabağın kenarlarında 4 noktaya labneli sostan sıkın. Tabağın kenarlarına ve üzerine rendeleyeceğiniz parmesan peyniri hem yemeğinizi lezzetlendirecek hem de daha güzel bir görüntü oluşturacak. Tabağınızın ortasına biberiye dalı yerleştirerek sunumunuzu tamamlayın.

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını tavaya alın. Üzerine tereyağı ilave ettikten sonra sarımsakları ekleyerek soteleyin. Sırayla domates sosu, salça ve salçayı çözmek için sıcak su ilave edin. Üzerine zeytin ve kuru domateslerimizi de ekledikten sonra limon suyu, karabiber ve pul biber ilave edin.
  • Ayrı bir tavada 6 adet misket köfte kızartın. Daha lezzetli olması için üzerine bolca pul biber dökün.
  • Kaynayan suda penneleri haşlayın. Sebzeli sosun üzerine pennenin suyundan 1 kepçe ekleyin. Penneyi ve misket köfteleri birlikte servis tabağına alın.