Light Yüksük Salata

Malzemeler

  • ¼ Paket Yaşamsal Organik Yüksük Makarna
  • ½ Adet Yeşil Soğan
  • ½ Adet Salatalık
  • 7 Adet Küçük Çeri Domates
  • 1 Yemek Kaşığı Kapari
  • 1 Avuç Haşlanmış Bezelye
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • ½ Limon Suyu

Sosu için

  • 2 Büyük Demet. Taze Fesleğen
  • 150 Gram. Parmesan Peyniri
  • 100 Gram. Çam Fıstığı
  • 2 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1/4 Çay Kaşığı Tuz

Sosun Yapılışı

  • Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın. Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun. Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün. Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Nasıl Yapılır?

  • Yüksük makarnayı haşlayarak servis tabağına alın. Üzerine ıspanak ve maydanoz doğradıktan sonra haşlanmış bezelyeleri ekleyin. Üzerine domates, salatalık ve misket peyniri de ekledikten sonra son olarak hazırladığımız sosu ilave ederek yemeğinizi tamamlayın.