Kabaklı Kıymalı Lazanya

Malzemeler

  • 1 Paket Yaşamsal Organik Lazanya Makarna
  • ½ Adet Kabak
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • Bir Tutam Dağ Kekiği
  • Bir Tutam Tuz & Karabiber
  • Bir Tutam Kimyon
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • ½ Kilogram Kıyma
  • 400 Gram Barilla Basilica Domatesli Fesleğenli Sos
  • ½ Su Bardağı Sıcak Su
  • Kibrit Kutusu Kadar Parmesan Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • Rendelenmiş Kaşar Peyniri (İsteğe Bağlı)

    Beşamel Sos İçin
  • 5 Yemek Kaşığı Un
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 5 Yemek Kaşığı Tereyağı

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve tereyağını tavaya alın. Kıymayı soteledikten sonra üzerine soğanları ilave edin. Sarımsak ve dağ kekiğini ekleyin. Soğanlar şeffaflaştıktan sonra kabakları tavaya atın. Tuz, karabiber, kimyon ilave edin. Fesleğenli sosu ve sosun kaldıracağı kadar sıcak suyu ve toz şekeri ekleyin.
  • Lazanyaları üç sıra olacak şekilde bir borcama dizin. Lazanyaların üzerine hazırladığınız kıymalı sosu ekleyin. Kıymalı sosumuzun üzerine tekrar lazanya dizerek bu sefer üzerine beşamel sos ekleyin. Bir kez kıymalı sos, bir kez beşamel sos olacak şekilde toplam 5 defa bu işlemi tekrarlayın. Lazanyaların sosla homojen olması için her dizilişte lazanyaların yönünü değiştirmeye dikkat edin.
  • Hazırladığınız lazanyaları rendelediğiniz kaşar peyniriyle kaplayarak fırına verin. 10 dakika sonra fırından alarak üzerine tekrar kaşar rendesiyle, kaşardan az olacak şekilde parmesan peyniri ekleyin.